Traseul Mediaș - Moșna - Alma Vii - Pelișor

Moșna - este una dintre cele trei mari localități  ale celor Două Scaune, alături de Mediaș și Biertan. Moșna a intenționat să devină centru teritorial administrativ , până în anul 1495, când a ajuns Mediașul.
Însă, în anul 1495 a primit dreptul de a ține iarmaroc, apoi li s-a acordat dreptul de a forma bresle proprii, dar să și cotizeze la conducere, pentru a fi recunoscuți de cei din Mediaș. 
Cea mai frumoasă biserică din zonă este cea din Moșna, constructorul fiind Andreas Lapicida din Sibiu. Cetatea a fost construită cu turnuri și bastioane, cu un Zwinger în sud. 
 
Pelișor- aparține comunei Bârghiș, fiind atesta în anul 1357. Câțiva ani a aparținut Scaunului de Nocrich. Însă, universitatea săsească a interzis în anul 1676 locuitorilor să părăsească satul fără să renunțe la întreaga proprietate. Un incendiu din secolul XVIII a distrus o parte din sat. Biserica a fost construită în secolul XV ca o biserică-hală fără turn. Orga ei a fost construită în stil baroc, amplasată în tribuna vestică a edificiului, din anul 1796.În anul 1998 a fost mutată la biserica evanghelică din București. Fortificația este poligonală, are patru turnuri, o hersă la poarta masivă.