Spectacolul Carmen de Bizet

Vienna Opera Company şi Pygmalion Theater Wien aduc, pe scena Sălii Traube din Medias, spectacolul „Carmen" de Bizet

În premieră, Vienna Opera Company şi Pygmalion Theater Wien aduc, pe scena Sălii Traube din Medias, spectacolul „Carmen" de Bizet, un regal de teatru şi muzică, avându-le în distribuţie pe celebra soprană Catarina Coresi Lal şi pianista Henrietta Varady.
Soprana Catarina Coresi Lal, aplaudată pe marile scene ale lumii, este cunoscută şi îndrăgită pentru interpretările sale inedite cu care a încântat pe marile scene ale lumii. Artista dă viaţă în spectacolul vienez, cu sensibilitate şi pregnanţă, protagonistei Carmen.
Luând drept leitmotiv subiectul nuvelei „Carmen" din anul 1845, creaţie a scriitorului francez Prosper Mérimée (1803–1870), care a stat la baza libretului compus de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy pentru opera Carmen, în 1874, de Georges Bizet (1838–1875), regizoarea Camelia Tino a realizat o nouă compoziţie teatralo-muzicală pentru talentata soprană Catarina Coresi Lal, prezentată în premieră, în ziua de 30 septembrie 2012, pe scena teatrului PYGMALION din Viena.
Spectacolul conţine, într-o formă teatral-muzicală (aşa cum aprecia regizoarea Camelia Tino), pe lângă arii cunoscute din opera „Carmen" de Bizet, şi vechi cântece populare spaniole (întâlnite în celebrele operete catalane Zarzuela) care întregesc, ca într-un tablou davincian, imaginea minunatei Carmen, tânăra ţigancă, extrem de frumoasă şi ispititoare, care ameţea minţile şi fura inimile tuturor bărbaţilor pe care-i întâlnea.
Evenimentul are loc luni, 7 aprilie, cu începere de la ora 19.00.

Tur virtual 360